Članci

Brze kupke za ublažavanje trudničkih upala, svraba i hemoroida koji krvare

Članci

Kupka za hemoroide

U skoro svim slučajevima naprezanja, krvarenje povezano sa hemoroidima nastaje zbog oštećenja otečenog tkiva; drugim rečima, krvarenje nastaje od naprezanja tokom defekacije ili agresivnog brisanja. Neprijatnost usled upalnog procesa se može eliminisati na mnogo načina:

  • Gelovima za hemoroide
  • Brzim sitz kupkama  sa toplom vodom i epsom soli
  • Brisanje vlažnim ubrusima, umesto suvim toaletnim papirom
  • Sedenjem na vrećama leda umotanim u peškir
  • Dovoljanim unosom tečnosti, vode, vlakana, kao ili dodataka poput Metamucila
  • Fizička aktivnost i kretanje
  • Lekovi protiv bolova bez recepta poput Ibuprofena
  • Supozitorije ili omekšivači stolice

Kupke za hemoroide

Sedeća, sitz kupka je topla plitka kupka, koja čisti perineum, a to je prostor između rektuma i vulve (ili skrotuma). Sitz kupka takođe može da olakša bol ili svrab u predelu genitalija. Obično se koristi u lekovite svrhe, za ublažavanja nelagodnosti u donjem delu tela i smanjenje upale, iritacije i bola. Ove kupke preporučuju lekari, jer imaju veoma mali rizik od neželjenih efekata.

Osnovni recept sa slanu kupku

So je odličan antibakterijski lek. Kao što možda znate, slane morske kupke koriste se za brojne stvari, od hemoroida do svraba. Veoma su jednostavni za upotrebu. Epsomska sol je takođe poznata i kao magnezijum sulfat. To je hemijsko jedinjenje koje se sastoji od magnezijuma, sumpora i kiseonika. Epsom so je potpuno drugačije jedinjenje od kuhinjske soli.

Trebaće vam oko ¼ šolje soli, koju dodajete najtoplijoj vodi koju možete podneti. Ostanite u ovoj kupki najmanje 30 minuta i menjajte vodu kad vam postane prehladno. Možete koristiti i posebnu kadu za lečenje zdravstvenih stanja ili običnu kadu za tuširanje. Bez obzira na koji način kako to činite, imaće isti efekat i pomoći će vam da ublažite nelagodnost. Ali treba da zapamtite da ćete u ovoj kupki morati da sedite najmanje 15 minuta, jer 5 ili 10 minuta nije dovoljno za smanjenje bolova i nelagodnosti.

Kupka sa sodom bikarbonom

Takođe se možete napraviti kupku sa sodom bikarbonom, koju možete pronaći u prodavnici prehrambenih proizvoda, ili je možda već imate kod kuće. Ovaj lek se preporučuje za smanjenje infekcija, jer soda bikarbona deluje antibakterijski. Recept je vrlo jednostavan. Stavite 4 do 5 kašika sode bikarbone u kupku. Mešajte vodu dok se soda ne rastvori. Sada možete uživati u kupki. Sedite u najmanje 20 minuta dok se voda ne ohladi.

Kupka sa uljima i soli

Ove sedeće kupke nisu samo lekovite, već i opuštajuće zbog prijatnog mirisa. Aromaterapijske sitz kupke pomažu u lečenju intimnih bolesti.

Za ovaj lek biće vam potrebni ovi sastojci: 1/2 šolje epsomske soli, 2 kašike sode bikarbone, 1 kašika maslinovog ulja, 8 kapi esencijalnog ulja lavande i 8 kapi esencijalnog ulja kamilice. I ne zaboravite na vodu za kupanje!

Pomešajte so i sodu, a zatim dodajte ostatak sastojaka i izmešajte. Nakon što se svi sastojci pomešaju, dodajte ih u toplu vodu. Uživajte u svojoj sitz kupki 15-20 minuta.

Herbal sedeća (sitz) kupka

Ovo je dobar recept za biljnu kupku, posebno ako ste nedavno rodili bebu. Upotrijebite 1 šolju nerafinisane morske soli, ¼ šolje cveta lavande, ¼ šolje listova trputca (ženska bokvica), ¼ šolje stolisnika (hajdučka trava), ¼ šolje nevena i ¼ šolje kamilice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × four =

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.