Članci

Kako se pripremiti za putovanje ukoliko imate hemoroide

Članci

Priprema za putovanje ukoliko imate hemoroide

Hemoroidi retko predstavljaju opasnost po život, ali mogu biti veoma neprijatni. Zapravo, neki će primetiti kako su im hemoroidi u velikoj meri uticali na kvalitet života, pa se sada sa toplijim vremenom mnogi pitaju da li su moguća letnja putovanja čak i sa hemoroidima.

Toplota i vlaga koji dolaze sa letnjom sezonom, često su nepodnošljivi. Tokom letnjih meseci, temperatura je već ekstremna i ako morate duže da sedite na mestu, mogli biste iritirati već osetljive hemoroide, što dovodi do ekstremnog bola i nelagode.

Može li se komforno putovati sa hemoroidima?

Uz odgovarajuću pripremu, moguće je udobno putovati sa hemoroidima. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći kako da se pripremite pred put:

Počnite na vreme sa koršćenjem medicinskih sredstva.

Počnite na vreme sa koršćenjem medicinskih sredstva, poput Rectovenal gela, koja otklanjaju simptome kod hemoroidalne bolesti i obavezno ih uvrstite u svoju putnu apoteku. Takođe, imajte spremne laksative za opuštanje opstipacije, kao i kortikosteroide za ublažavanje bolova i upala. Nemojte preterivati sa laksativima, jer izazivaju kontrakcije koje stvaraju pritisak, već ih koristite ređe ukoliko morate.

Uložite u dobar jastuk ili jastuk za hemoroide.

Jastuk ili jastuk za hemoroide se toplo preporučuje ako osećate bol od hemoroida dok sedite. Dodatna obloga sa jastuka može smanjiti pritisak od hemoroida. Ovo, zauzvrat, može pomoći u smanjenju bolova tokom sedenja.

Krećite se.

Dobra, redovna fizička aktivnost može pomoći zdravlju debelog creva (sedeći položaj je faktor rizika za razvoj ili pogoršanje postojećih hemoroida). Zato pokušajte da uključite fizičke aktivnosti pre i tokom svog putovanja. Planirajte fizički aktivan odmor, šetnje, izlete i sve one aktivnosti koje su spoj zabave i kretanja.

Imajte uvek vodu uz sebe i pijte dosta vode.

Ostati dobro hidriran jednako je važno kao i ishrana bogata vlaknima za sprečavanje pojave hemoroida.

Nosite bocu sa vodom za višekratnu upotrebu i uzimajte gutljaje vode tokom celog dana.

Uključite vlakna u ishranu pre i tokom putovanja.

Obično se odrasloj osobi preporučuje oko 25 do 30 grama vlakana. Srećom, leto je odlična sezona za ukusno voće i povrće bogato vlaknima, poput jagoda, borovnica, lubenice, paprike i paradajza. Ovaj zahtev možete lako ispuniti i uključivanjem lisnatog zelja, mahunarki i integralnih žitarica u svoju ishranu. Ne preskačite obroke i počnite sa zdravom ishranom pre puta.

Održavajte higijenu.

Praktikujte kupke kada ste u prilici, i obavezno održavajte redovnu higijenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

We take processes apart, rethink, rebuild, and deliver them back working smarter than ever before.